Fredagspizza!
Kategori: Pizza, Pirog och Matpaj
Det är en god pizzadeg med tjock botten. Vill man ha tunn deg så delar man upp degen på två plåtar.
4 portioner
• 15 g jäst
• 3 dl kallt vatten
• 2 tsk flytande honung
• 2 msk olivolja
• 1,5 tsk salt
• 6,5-7 dl vetemjöl
Dag 1
1. Smula jästen i en bunke.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta 5 min i maskin eller 10 min för hand.
3. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylskåp och låt jäsa 12-24 timmar.
Dag 2
1. Ta fram degen och kavla ut till en fyrkant så att den täcker en stor ugnsplåt.
2. Lägg på valfri fyllning.
3. Grädda mitt i ugnen, 250grader varmluftsugn, ca 15 min.
4. Servera!
