Dumle-tarteletter med Chokladtopping
Kategori: Kakor
Igår firade jag att alla mina tentor äntligen var klara(för den här perioden..) med lite bakning! Har varit dåligt med småkakor här hemma sista tiden så det behövdes. Detta är en lite lyxig variant av småkakor, men det kan man unna sig ibland!
Till 24 st tarteletter:
Skalet
• 1,5 dl vetemjöl
• 0,3 tsk bakpulver
• 0,5 tsk vaniljsocker
• 1,5 dl kokosflingor
• 0,75 dl farinsocker
• 75 g smör
Fyllning
• 36 st dumlekolor
Topping
• 100 g mörk choklad
• 25 g smör
1. Smält smöret och låt det svalna något.
2. Blanda de torra ingredienserna och häll i smöret.
3. Fördela smeten i muffinsplåt för SMÅ muffinsar och tryck ut på kanterna så det bildar en skål.
4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min i 175 grader.
5. Fyll skalen med 1,5 st dumlekolor i varje.
6. Grädda ytterliga ca 5 min, tills det bubblar i kanterna på alla tarteletter.
7. Låt svalna helt.
8. Smält chokladen tillsammans med smöret i ett vattenbad.
9. Skeda upp chokladen i tarteletterna och låt svalna helt, ca 6 timmar.
10. Använd en varm trasa på undersidan av plåten som hjälp till att få ut tarteletterna ur plåten.
11. Servera!