Jag Bakar Du Smakar

Välkommen till min blogg om bakning! Bakar allt ifrån grovt bröd till onyttiga och underbara tårtor!

En doft av vanilj!

Kategori: Kakor

Föreläsningarna på skolan har varit inställda måndag, tisdag och onsdag så efter två intensiva pluggdagar hemma så tog jag en städ, tvätt och bakdag idag! Gjorde en variant på Madeleinekakor, men har ingen snäckformad form så det fick bli en annan form på dem. Dom blev rätt söta ändå :)

12 stora Madeleinekakor

• 75 g rumsvarmt smör
• 3/4 dl strösocker
• 2 tsk vaniljsocker
• 2 ägg
• 1, 5 dl vetemjöl
• 1 tsk vaniljsocker

• Smör och ströbröd till formarna
• Florsocker till garnering

1. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker mjukt och luftigt.
2. Vispa försiktigt i äggen, ett i taget.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan skål och blanda sedan i detta, lite i taget. Använd en sil för att förhindra klumpar.
4. Pensla formarna och strö lite ströbröd i dem.
5. Fördela smeten i formarna.
6. Grädda mitt i ugnen, 175 grader i 10 minuter.
7. Låt svalna något innan du vänder ut kakorna från formen.
8. Strö lite florsocker innan servering.
9. Njut med t. ex. en kopp te!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: