Jag Bakar Du Smakar

Välkommen till min blogg om bakning! Bakar allt ifrån grovt bröd till onyttiga och underbara tårtor!

Nyårsafton!

Kategori:

Igår var det nyårsafton och vi gjorde en massa god mat och efterrätt. Till huvudrätt gjorde min underbara sambo en mycket god älgfilé men svampsås och potatisgratäng till det. Desserten stod jag för så klart och det blev chokladfondant med bärkompott i citronjuice och vaniljglass till det!
Det var första gången jag gjorde chokladfondant, så jag visste inte hundra vad som väntade. Här är receptet jag använde från coop.se, men jag blev inte riktigt nöjd så nästa gång tar jag lite mer socker och mjöl!

Till 4 portioner

4 msk strösocker
2 ägg
2 ägg, endast gulan
100 g smör
100 g mörk mintchoklad, minst 70 %
2,5 msk vetemjöl

1. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. 2. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält.
3. Blanda chokladsmeten med äggblandningen. Vänd ner mjölet.
4. Spritsa eller fördela med sked eller sprits smeten i formarna.
5. Grädda mitt i ugnen 7 minuter på 225 grader.
6. Servera med valfritt tillbehör!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: