Kolasnittar
Kategori: Kakor
Receptet på kolasnittar har jag tagit rakt av från Leilas "A Piece of Cake", där kallar hon dem "jättegoda kolasnittar" och det håller jag med om! Det verkade som sagt även som att mina kalas-gäster tyckte eftersom de snabbt var slut!
En snabb och enkel kaka som är gudomligt god!
25-30st:
- 100 g mjukt smör
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2 1/4 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen ingefära
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
- Dela degen och rulla ut till två längder.
- Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
- Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12–15 minuter.
- Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.

De doftar och smakar underbart!!