Choklad!
Kategori: Kladdkaka
Nu är det rejäl storm ute och jag har stängt in mig, tänt brasa och myser i soffan. Vad passar då bättre än att bjuda på ett recept av en riktigt go chokladbakelse!
4 portioner
• 100g smör
• 70g mörk choklad, 86% kakaohalt
• 2 ägg
• 2,25 dl strösocker
• 2 dl vetemjöl
• 2 tsk vaniljsocker
• 1 dl grädde
• vaniljsocker
• riven choklad
1. Smält smöret och låt choklad smälta i det smälta smöret, låt svalna.
2. Blanda ägg och strösocker, vispa ej!!
3. Sikta i vetemjöl och vaniljsocker och blanda.
4. Blanda försiktigt i smör och choklad till en glansig och krämig smet.
5. Smörj portionsskålar.
6. Grädda mitt i ugnen, 175 grader i ca 20min.
7. Låt svalna helt!
8. Vispa grädden med lite vaniljsocker och bred på kakorna och strö riven choklad över.
