Jag Bakar Du Smakar

Välkommen till min blogg om bakning! Bakar allt ifrån grovt bröd till onyttiga och underbara tårtor!

Frysa äggulor? -Nej!!

Kategori: Tips och Trix

Som jag skrev i ett tidigare i inlägget om Energy Bars, så har jag hört att det går att frysa in äggulor. Jag ville prova det här eftersom det ofta är så att bara halva ägget används och det känns som slöseri på kycklingar att kasta hälften!

Imorse tog jag upp mina gulor ur frysen och lät dem tina långsamt i kylskåpet. Nu har jag precis gjort en vaniljkräm som ska användas för helgens bak. Jag kan dock säga att resultatet av frusna äggulor inte blev bra, de var alldeles för kompakta och det fanns ingen vävnad som höll ihop dem och därför blev det ingen bra vaniljkräm, det blev bara små klumpar som inte gick att vispa ihop med resten. Istället gjorde jag en ny, fin och underbart doftande vaniljkräm!

-Alltså! Frys inte in dina äggulor! Det går bra att spara i kylen ca 1 dygn om man vet att de kommer till användning, men släng dem annars. Det blir ingen kvalité!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: