Jag Bakar Du Smakar

Välkommen till min blogg om bakning! Bakar allt ifrån grovt bröd till onyttiga och underbara tårtor!

Hagmans Müsli

Kategori: Müsli

När jag gick på Flyinge hyrde jag rum och stallplats av familjen Hagman. I hyran i gick frukost och vi fick alltid så god müsli och nybakat bröd, de var så underbart snälla. Att göra egen müsli tycker jag är mycket godare, man kan blanda i det man själv gillar. Och så är det billigare!

3 liter müsli
Gryn
• 7dl havregryn
• 7 dl rågflingor
• 2 dl solrosfrön
• 2 dl pumpakärnor
• 2 dl vetegroddar
• 2dl kokos
• 2 dl sesamfrön
• 1 dl linfrön
• 1 dl russin

Sockerblandning
• 1,5 dl råsocker
• 1 tsk vaniljsocker
• 0,5 tsk salt
• 1,5 dl olja
• 1,5 dl vatten

1. Blanda alla gryn i en stor bunke(jag brukar vänta med att blanda i russin till direkt efter müslin rostats i ugnen, för jag gillar inte uppvärmda russin).
2. Vispa sockerblandningen i en annan bunke.
3. Häll sockerblandningen över grynen och blanda.
4. Häll i smörplåtstäckt långpanna.
5. Rosta 20 min i 200 grader, mitt i ugnen. Rör om var 5e minut.
6. Låt svalna helt innan servering!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: