Jag Bakar Du Smakar

Välkommen till min blogg om bakning! Bakar allt ifrån grovt bröd till onyttiga och underbara tårtor!

Granola

Kategori: Müsli

Läste på Leila Lindholms blogg skillnaden mellan Granola och müsli. Granolan är rostad med en sockerblandning och müsli är när man endast blandar ihop olika flingor och gryn. Så här är en variant på min Granola.

3 liter Granola
Gryn
• 5 dl dinkelflingor
• 5 dl havregryn
• 4 dl rågflingor
• 2 dl solrosfrön
• 2 dl pumpakärnor
• 2 dl hasselnötter
• 2 dl kokos
• 1,5 dl sesamfrön
• 2 dl linfrön
• 1 dl tranbär

Sockerblandning
• 2 dl råsocker
• 1,5 tsk vaniljsocker
• 0,5 tsk salt
• 2 dl olja
• 2 dl vatten

1. Blanda alla gryn i en stor bunke(jag väntade med att blanda i tranbär till direkt efter müslin rostats i ugnen).
2. Vispa sockerblandningen i en annan bunke.
3. Häll sockerblandningen över grynen och blanda.
4. Häll i smörplåtstäckt långpanna.
5. Rosta 20 min i 200 grader, mitt i ugnen. Rör om var 5e minut.
6. Låt svalna helt innan servering!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: