Hallon- vit chokladcupcakes
Kategori: Muffins, Cupcakes


Kategori: Muffins, Cupcakes
Kategori: Bullar
Kategori: Allmänt
Idag är det Pingstdagen, vet inte om det är så många som firar det? Jag "firade" med en kvällspizza, faktiskt hämtpizza och sedan bakade jag bullar. Det blev kanelbullar och pistagebullar, monsterbullar som min yngsta brorsdotter hade sagt! Idag har jag gjort "vanliga" rullar, men jag tycker det är svårt, svårt att få dom fina! Har mycket lättare för att göra snäckor/knutar!
Här är i alla fall resultatet och recept kommer inom kort!
Kategori: Müsli
Idag har jag slängt ihop en müsli, hade inte lust att slänga in den i ugnen så det blev alltså inte Granola, utan just müsli! Eftersom man gärna vill ha många olika ingredienser när man gör müsli eller granola och gärna olika från gång till gång så är Risentas lösvikt perfekt! Man tar bara precis så mycket man vill ha och skoporna är 100ml, alltså 1 dl, så man vet precis hur mycket man tar också. Ett stort plus för det alltså 👍
Här är dagens snabbrecept(jag hade inte fruktmixen hemma så får köpa det och fylla på..)
3 liter
• 5 dl branflingor
• 2 dl dinkelpuffar
• 2 dl dinkelflingor
• 7 dl havregryn
• 5 dl fivberhavregryn
• 2 dl naturell nötmix(jag hade hassel-, cashew-, pistage- och jordnötter)
• 2 dl solrosfrön
• 2 dl pumpakärnor
• 1 dl kokosflingor
• 2 dl torkad fruktmix(tex aprikos, russin, tranbär och gojibär)
1. Grovhacka nötter och branflingor.
2. Blanda alla ingredienser.
3. Servera med yoghurt eller fil!
Kategori: Receptbok
Kategori: Muffins, Cupcakes
Idag är det Chokladbollens dag, trots det har jag bakat cupcakes! Min brors döttrar har varit här idag och dom ville baka muffins, så det fick bli det istället. De var väldigt duktiga och tyckte det var roligt. Äldsta tjejen ville baka muffins till sitt kalas, så då blir det nog att jag hjälper till.
Eftersom jag hade fruktkött kvar från ananas-drycken igår, så blev det ananas cupcakes idag och här är receptet:
12 st cupcakes
• 100g smör
• 2 ägg
• 2 dl strösocker
• 3 dl vetemjöl
• 2 tsk bakpulver
• 2 tsk vaniljsocker
• Fruktkött från 1 ananas(gör gärna juice av saften!)
• 25g rumsvarmt
• 50g Cream Cheese
• 2,5 dl florsocker
1. Smält smöret.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda alla torra ingredienser.
4. Tillsätt de torra ingredienserna(gärna genom sil) varvat med smöret och ananasen.
5. Fyll muffinsformarna till 3/4. Ställ formarna i en muffins-plåt-form för bästa resultat
6. Grädda mitt i ugnen 200 grader ca 12-15 min.
7. Låt svalna på galler.
8. Vispa smör och Cream Cheese krämigt.
9. Vispa hastigt i florsocker.
10. Färga gärna glasyren, jag använde gul hushållsfärg för den gula färgen och blåbär för den lila.
11. Bred på glasyren på muffinsarna och dekorera med tex strössel eller socker-pärlor.
12. Servera!
Kategori: Drycker
Kategori: Allmänt
Imorgon är det Chokladbollens dag! Jag hoppas alla bakar en sats chokladbollar och unnar sig en riktig go-fika, dagen till ära, det ska jag göra! 😇
Kategori: Bröd
Idag har vi firat morfar lite som fyller år nu i maj så det har varit familjefirande i Halmstad idag. Det skulle vara lite förmiddags fika hos oss, så jag var uppe i morse och satte i gång bakmaskinen. Jag får snart sätta upp en skylt med "Rotorps Bageri" på huset!
Fortsatte på gårdagens bröd-tema och gjorde frallor, nybakade frallor var uppskattat och dom gick åt snabbt!
16 st frallor
• 50g jäst(blå)
• 3dl mjölk
• 3 dl filmjölk
• 125g mjukt smör
• 7 dl vetemjöl special
• 7 dl rågsikt
• 1,5 tsk salt
• 1 dl solrosfrön
• 2 msk brödsirap
• 1 msk brödkryddor
• 1 ägg
• Krossade pumpakärnor
1. Smula ner jästen i en degbunke.
2. Rör ner 2dl av den kalla mjölken för att lösa jästen. Tillsätt sedan resten av mjölken samt filmjölk och brödsirap.
3. Blanda vetemjöl, rågsikt, salt, solrosfrön och brödkryddor i en annan skål.
4. Blanda i det rumsvarma smöret och mjölblandningen lite efter hand i degvätskan, ta bara så mycket mjöl att det precis släpper kanterna. Knåda i maskin ca 10min eller 15min för hand.
5. Låt jäsa i 45 min.
6. Ta upp på mjölat bakbord och dela i 16 bitar utan att knåda för mycket.
7. Rulla till runda bollar och lägg på bakplåtsklädd ungsplåt.
8. Låt jästa i 30min.
9. Pensla med ägg och strö på krossade pumpakärnor.
10. Grädda mitt i ugnen, 200 grader varmluft i 12-15 min eller tills frallorna är gyllenbruna.
11. Servera med gott pålägg!
Kategori: Bröd
Äntligen är det lite lugnare i skolan, en vecka eller två! Snart är det i alla fall lite "sommarlov", ska bli skönt att få vila huvudet ett tag.. Ikväll har jag bakat "Svärmors Lingonbröd" ett underbart nyttigt, gott och saftigt bröd som håller länge utan att bli torrt.
1 limpa
• 1,5 dl fiberhavregryn
• 4 dl grahamsmjöl
• 1,5 dl rågflingor
• 3 tsk bikarbonat
• 1 dl linfrö
• 1 dl lingonsylt
• 1,5 dl brödsirap
• 5 dl filmjölk
1. Blanda alla torra ingredienser väl.
2. Tillsätt lingonsylt, brödsirap och filmjölk.
3. Häll den lösa smeten i en bröd form med bakplåtspapper.
4. Grädda i nedre delen av ugnen, 225 grader i ca 50-60 min.
5. Låt svalna på galler, under bakhandduk.
6. Servera.