Jag Bakar Du Smakar

Välkommen till min blogg om bakning! Bakar allt ifrån grovt bröd till onyttiga och underbara tårtor!

Paj med rabarber och röda vinbär

Kategori: Pajer

Igår hade vi middag hemma och vi bjöd på en magisk tre rätters. Egen-fiskade kräftor till förrätt, grillad älgfilé med sås och färskpotatis till huvudrätt och som efterrätt blev det paj med rabarber och vinbär som serverades med gräddglass.

Min rabarberpaj:
• 125g mjukt smör
• 2 dl vetemjöl
• 2 dl havregryn
• 1 vaniljstång
• 0,5 dl strösocker
• 2 tsk vaniljsocker
• 3-4st rabarber beroende på storlek
• 3 dl vinbär(bitarna av rabarber och vinbär ska täcka bottnen)
• Potatismjöl att strö över

1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
2. Tärna smöret och blanda med vaniljfrön, mjöl, havregryn och socker.
3. Smörj en pajform med smör och fyll botten med bitar av rabarber och vinbär så det täcker botten och strö över vaniljsocker och potatismjöl.
4. Toppa med smuldegen.
5. Grädda i 200 grader, mitt i ugnen i ca 25min.
7. Servera med vaniljglass!

Italien

Kategori: Allmänt

Imorgon flyger vi hem igen efter en underbar resa där vi har fått se och uppleva mycket!

Italienarna verkar gilla sötsaker, särskilt på morgonen.. Vi sov en natt på ett B&B där det serverades en frukost bestående av sockerkaka med chokladbitar, mördegskaka med apelsinmarmelad eller marmelad av röda bär, och chokladcroissant, and that's it! Visst att jag gillar fika, men att starta dagen så gör en ganska illamående!

I övrigt har vi ätit goda pizzor så klart och massa god italiensk glass! Eftersom jag är laktosintollerant så blev jag överlycklig att hitta så många olika smaker av soia-glass för jag är inte så förtjust i sorbet, även om den italienska sorbet-glassen har en mycket mer krämig konsistens än i Sverige. Smakerna på soia-glass jag hittade var choklad, nöt, kaffe, cappuccino och naturell vit. Glassen på bilden är en soia cioccolato(choklad)

Paus i bakandet!

Kategori: Allmänt

Nu blir det lite paus i bakandet, för idag åker jag till Falsterbo och jobbar fram t.o.m 13 juli. Sen hem och packa om väskan för 15 juli lyfter planet till Italien! Det kommer kanske upp bilder på fina desserter från Italien, annars är jag tillbaka i slutet av juli!

Ha det fint!