Jag Bakar Du Smakar

Välkommen till min blogg om bakning! Bakar allt ifrån grovt bröd till onyttiga och underbara tårtor!

En framtida favorit-limpa!

Kategori: Bröd

I förmiddags innan jobbet gjorde jag ett fantastisk gott bröd! Det var himmelskt mjukt och saftigt trots den höga fullkornshalten. Jag blir så glad när jag experimenterat ihop ett bröd på känsla och så blir det så bra! Helt klart en framtida favorit!

2 limpor
• 50 g jäst (den blå)
• 5 dl kallt vatten
• 50g flytande margarin
• 3 msk flytande honung
• 2 tsk salt
• 1 dl linfrö
• 4 dl Fullkorns Dinkelmjöl
• 11 dl Vetemjöl Special Fullkorn

• Flingsalt

1. Smula jästen i en bunke.
2. Lös jästen med lite av vattnet och blanda sedan i resten av vattnet och flytande honung.
3. Se till att all jästen löst sig och blanda sedan i margarin, linfrö och salt.
4. Blanda i mjölet, lite i taget och knåda ca 10 min i maskin eller 15 min för hand.
5. Låt jäsa i 45 min under bakhandduk.
6. Lägg bakplåtspapper i två brödformar.
7. Ta upp på mjölat bord och knåda endast lite försiktigt.
8. Dela degen i två delar, rulla ut till två limpor och lägg limporna i brödformarna.
9. Låt jäsa i 30 min.
10. Pensla limporna med vatten och strö över flingsalt. Gör sedan ett snitt på längden.
11. Grädda mitt i ugnen, 200 grader varmluft i 25-30 min.
12. Låt svalna.
13. Servera med gott pålägg!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: