Linfröfrallor
Kategori: Bröd
Glömde fota frallorna innan de var slut..
20 bullar
• 3 dl mjölk
• 4 dl havregryn
• 3 dl vatten
• 50 g jäst(den blå)
• 2 dl créme fraîche
• 2 tsk salt
• 1 dl linfrö
• 12 dl vetemjöl special med fullkorn
1. Värm mjölk till ca 50 grader. Rör i havregryn och salt, häll över massan i en bunke och låt stå och svälla i 20 minuter. Rör sedan ner vattnet och se till att röran inte är varmare än 25 grader. Smula ner jästen i bunken.
2. Rör ner créme fraîche och linfrö.
3. Arbeta ner vetemjöl men spara lite mjöl till utbakningen.
4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 45 minuter.
5. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig, men knåda inte för länge.
6. Forma degen till en rulle och dela i 20 bitar och rulla till bollar.
7. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
8. Låt jäsa ca 30 min.
9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader varmluft, ca 10-12 minuter.
10. Låt dem svalna under bakhandduk på ett galler.
11. Servera!