Jag Bakar Du Smakar

Välkommen till min blogg om bakning! Bakar allt ifrån grovt bröd till onyttiga och underbara tårtor!

Linfröfrallor

Kategori: Bröd

Idag har gjort frallor av vad som fanns hemma! Det blev till eftermiddags fika, men frallorna passar lika bra till frukost!
Glömde fota frallorna innan de var slut..

20 bullar 
• 3 dl mjölk
• 4 dl havregryn
• 3 dl vatten
• 50 g jäst(den blå)
• 2 dl créme fraîche
• 2 tsk salt
• 1 dl linfrö
• 12 dl vetemjöl special med fullkorn

1. Värm mjölk till ca 50 grader. Rör i havregryn och salt, häll över massan i en bunke och låt stå och svälla i 20 minuter. Rör sedan ner vattnet och se till att röran inte är varmare än 25 grader. Smula ner jästen i bunken.
2. Rör ner créme fraîche och linfrö.
3. Arbeta ner vetemjöl men spara lite mjöl till utbakningen.
4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 45 minuter.
5. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig, men knåda inte för länge.
6. Forma degen till en rulle och dela i 20 bitar och rulla till bollar. 
7. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
8. Låt jäsa ca 30 min. 
9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader varmluft, ca 10-12 minuter.
10. Låt dem svalna under bakhandduk på ett galler.
11. Servera!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: