Jag Bakar Du Smakar

Välkommen till min blogg om bakning! Bakar allt ifrån grovt bröd till onyttiga och underbara tårtor!

Frallor av havre och råg

Kategori: Bröd

Så var frallorna i frysen slut och då är det tvunget att göra nya! Den här gången blev det en variant i långpanna. Det går lite snabbare och är lite smidigare, vilket passade bra på en fredag eftermiddag. Frallor är nästan ett måste för mig på helgen, i alla fall en utav dagarna.
 
16 frallor(1 långpanna)
  • 50g jäst(den blå)
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl fiberhavregryn
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl linfrö
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 2 tsk salt
  • 2 msk brödsirap
  • 3 dl rågsikt
  • 6 dl vetemjöl special
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Lös jästen med lite av yoghurten och blanda sedan i resten av yoghurten och mjölken.
3. Blanda i fiberhavregryn, rågkross, linfrö och solrosfrön och blanda till en jämn smet.
4. Tillsätt salt och brödsirap och blanda ordentligt.
5. Blanda i rågsikt och vetemjöl special, lite i taget och arbeta i maskin 10 min eller för hand 15 min. 
6. Låt jäsa 45 min. 
7. Tag ut degen på en bakplåtsklädd plåt och kavla ut jämt över plåten. 
8. Låt jäsa 30 min.
9. Pensla med vatten och strö över lite fiberhavregryn.
10. Skär i 16 rutor och nagga med en gaffel.
11. Grädda mitt i ugnen 200 grader varmluft, i 20min.
12. Bryt i bitar och låt svalna på galler under bakhandduk.
13. Servera med ett gott pålägg!
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: