Jag Bakar Du Smakar

Välkommen till min blogg om bakning! Bakar allt ifrån grovt bröd till onyttiga och underbara tårtor!

Fransk chokladkaka

Kategori: Muffins, Cupcakes

Äntligen nästan frisk! Så jag har bakat lite idag. Gjorde en cupcake-variant på fransk chokladkaka. Ville även prova nya spritsar och gjorde detta med en smörkräm. Har inte använt smörkräm innan, utan brukar jobba med grädde eller Cream Cheese.

Jag vet inte om jag blev särskilt positiv till smörkrämen, tyckte bara den var svår att jobba med eftersom den så snabbt blir varm och inte formar sig som jag vill. Får kanske prova igen en annan gång, ge det en chans till, men än så länge gillar jag Cream Cheese bättre!

Jag gräddade mina cupcakes i porslinsformar och lossade dem när de svalnat något. Det är en Nutella-gömma och toppad med en hallon-smörkräm.

4 cupcakes
• 2 ägg
• 100 g mörk choklad
• 50 g smör
• 2 dl strösocker
• 1 dl vetemjöl
• 1 dl kakao
• 1,25 tsk bakpulver
• 1 nypa salt
• 1,25 tsk vaniljsocker

• 100 g smör
• 3 dl florsocker
• 4 hallon

• 4 tsk Nutella
• 4 hallon 

1. Vispa ägg och strösocker poröst.
2. Smält chokladen tillsammans med smöret och vänd ner i den porösa smeten.
3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i blandningen.
4. Häll upp i formar.
5. Grädda mitt i ugnen 175 grader, i ca 15 min. Den ska bara kladdig i mitten.
6. Låt svalna helt.

7. Gröp ur en del av kakan och fyll med 1 tsk Nutella i varje och tryck ner ett hallon. 

8. Vispa smöret krämigt i 10 min.
9. Blanda ner florsocker, lite i taget.
10. Blanda i saften från hallonen så krämen blir rosa.
11. Spritsa på kakan.
12. Servera!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: