Jag Bakar Du Smakar

Välkommen till min blogg om bakning! Bakar allt ifrån grovt bröd till onyttiga och underbara tårtor!

Drottningsylt

Kategori: Sylt

Idag är det Våffeldagen och jag har självklart gjort våfflor, men jag har även gjort sylt för första gången! Själv tycker jag Drottningsylt är väldigt gott, det är en blandning av hallon och blåbär, så det blev premiären.

Att göra sylt var verkligen enkelt, tar inte alls lång tid. Alla borde göra sin egen sylt!

Jag använde mig av Dan Zucker syltsocker och är nöjd med resultatet. Bären kan vara färska eller frysta.

Mängd bestämmer du själv:
• 1 del syltsocker
• 1,5 del hallon
• 1,5 del blåbär
• Vatten (1 dl till 1 kg bär)

1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp.
2. Låt koka i 3-5 min under omrörning.
3. Häll upp sylten i varma glasburkar(viktigt att burkarna är varma, annars kan glaset spricka när den varma sylten hälls i burkarna).
4. Sätt på locket direkt, värmen kommer göra att det skapas vakum. Låt svalna i rumstemperatur.
5. Förvara i kylskåp.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: