Jag Bakar Du Smakar

Välkommen till min blogg om bakning! Bakar allt ifrån grovt bröd till onyttiga och underbara tårtor!

Linfröfrallor

Kategori: Bröd

Lite påsklov från skolan nu, det är rätt skönt kan jag lova! Idag har jag bakat frukostfrallor till påsk, glömde dock ta kort på frallorna och nu ligger de i frysen eftersom de inte ska ätas förrens på söndag. När man fryser in frallor så är det bara att låta dem tina, sen pensla frallorna med lite vatten och värma de några minuter i ugnen så är de som nybakade igen!

20 bullar
• 3 dl mjölk
• 4 dl fiberhavregryn
• 3 dl vatten
• 50 g jäst(den blå)
• 2 dl krämig naturell yoghurt
• 2 tsk salt
• 1 dl linfrö
• 12 dl vetemjöl special

1. Värm mjölk och vatten till ca 50 grader. Rör i havregryn och salt, häll över massan i en bunke och låt stå och svälla i 20 minuter. Rör sedan ner vattnet och se till att röran inte är varmare än 25 grader. Smula ner jästen i bunken.
2. Rör ner yoghurt och linfrö.
3. Arbeta ner vetemjöl och salt men spara lite mjöl till utbakningen.
4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 40 minuter.
5. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig, men knåda inte för länge.
6. Forma degen till en rulle och dela i 20 bitar och rulla till bollar.
7. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
8. Låt jäsa ca 30 min.
9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader varmluft, ca 10-12 minuter.
10. Låt dem svalna under bakhandduk på ett galler.
11. Servera!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: