Jag Bakar Du Smakar

Välkommen till min blogg om bakning! Bakar allt ifrån grovt bröd till onyttiga och underbara tårtor!

Äntligen!

Kategori: Bröd

Äntligen är det lite lugnare i skolan, en vecka eller två! Snart är det i alla fall lite "sommarlov", ska bli skönt att få vila huvudet ett tag.. Ikväll har jag bakat "Svärmors Lingonbröd" ett underbart nyttigt, gott och saftigt bröd som håller länge utan att bli torrt.

1 limpa
• 1,5 dl fiberhavregryn
• 4 dl grahamsmjöl
• 1,5 dl rågflingor
• 3 tsk bikarbonat
• 1 dl linfrö
• 1 dl lingonsylt
• 1,5 dl brödsirap
• 5 dl filmjölk

1. Blanda alla torra ingredienser väl.
2. Tillsätt lingonsylt, brödsirap och filmjölk.
3. Häll den lösa smeten i en bröd form med bakplåtspapper.
4. Grädda i nedre delen av ugnen, 225 grader i ca 50-60 min.
5. Låt svalna på galler, under bakhandduk.
6. Servera.


Kommentarer


Kommentera inlägget här: