Jag Bakar Du Smakar

Välkommen till min blogg om bakning! Bakar allt ifrån grovt bröd till onyttiga och underbara tårtor!

Pistagebullar

Kategori: Bullar

Fullt upp som vanligt!! Men nu är det bara en och en halv vecka kvar i skolan innan "sommarlov" och så skönt det ska bli!
 
När man bakar bullar så tycker jag man ska göra det rejält!  Man ska använda grädde och det ska vara massor av fyllning! Torra bullar kan vara det tråkigaste som finns att äta! Här är receptet på mina pistagebullar!
 
Deg 40 st bullar:
• 50 g jäst, för söta degar 
• 3 dl mjölk
• 2 dl grädde
• 2 tsk malen kardemumma
• 1 dl strösocker
• 0,5 tsk salt
• 150 g smör, rumsvarmt
• 12 dl vetemjöl special
 
• 2 dl naturella pistagenötter(mätt i skalade)
• 0,75 dl strösocker
• 0,75 dl florsocker
• 1 msk vatten
• 1 msk mjölk
• 100g smör
 
• 1 ägg
• Pärlsocker
 
Pistagemassa
1. Skala pistagenötterna
2. Mixa nötter, strösocker och florsocker. 
3. Blanda med mjölk och vatten. 
4. Låt stå kallt under tiden du gör bulldegen. 
 
 
1. Smula jästen i bunke och tillsätt lite av mjölken och grädden(kall) för att lösa upp jästen. Tillsätt sedan resten av vätskan.
2. Rör ner socker, kardemumma och salt.
3. Blanda i lite av mjölet och tillsätt sedan det mjuka smöret. 
4. Blanda i resten av mjölet, lite i taget. Använd gärna en sil. Arbeta degen i 10 min i maskin eller 15 min för hand.
5. Låt jäsa under bakduk i 50min.
6. Kavla ut degen på mjölat bord, utan att knåda degen. Bred på fyllningen.
7. Rulla ihop och dela i 40 bitar. 
8. Låt jäsa 30 min.
9. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna och strö sedan över pärlsocker.
10. Grädda mitt i ugnen, 200 grader, varmluft, i ca 8 min.
11. Servera!
 

 

Det här är för mig riktiga bullar, när fyllningen väller ut!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: